سفره ایرانی را با ته دیگش میشناسند و آشپز هنرمند را هم با ته دیگی که سر سفره میآورد. فرقی نمیکند که مایه آن برنج باشد یا نان یا سیبزمینی و …؛ برنج ایرانی معمولا با ته دیگ آماده میشود.
برای تهیه این ته دیگ، باید پس از دم شدن برنج، آن را ۹۰ دقیقه روی آتش بسیار ملایم گذاشت و برای یکنواخت شدن آتش هم از شعلهپخشکن کمک گرفت.
برای آنکه ته دیگ به سادگی از کف قابلمه جدا شود، کافیست که قابلمه آن را برای ۵ تا ۶ دقیقه در ۲ تا ۳ بند انگشت آب سرد در سینک ظرفشویی بگذارید.
پس از آنکه روغن داغ شد، ۱ تا ۲ لایه نان لواش را کف قابلمه بگذارید، سپس برنج را روی آن بریزید و به شیوه گفته شده، دم کنید.
۲ تا ۳ عدد سیبزمینی درشت را پوست بگیرید و نازک ورق کنید. پس از آنکه روغن داغ شد، ورقههای سیبزمینی را کف قابلمه پهن کنید و رویشان کمی نمک بپاشید. سپس برنج را روی آنها بریزید و دم کنید. میتوانید روی سیبزمینیها کمی زعفران آب شده و روغن هم بریزید.
برگهای درشت کاهو را بشویید و ۲ تا ۳ لایه کف قابلمه پهن کنید. سپس برنج را با دستور گفته شده دم کنید.
این تهدیگ، درواقع نوعی تهچین است که بدون گوشت یا مرغ درست میشود و روی آن برنج ساده ریخته میشود. میتوانید آن را از روی دستور تهچین ساده درست کنید و سپس باقی برنج را رویش بریزید.
درباره این سایت